SZAKÉRTELMÜNK | BANKKÁRTYA TANÁCSADÁS

A bankkártyák és különféle fizetésre szolgáló plasztik kártyák használata terjedőben van világszerte. Mondhatni a világ fejlett részein a napi életvitel részévé vált. Ezen eszközök használatának megvannak a feltételei, melyek lefedik az eszközök (hardver és szoftver) és eljárási, valamint jogi előírások területeit. Ezeknek a területeknek a megfelelő ismerete és alkalmazása teszi lehetővé egy szervezet vagy üzleti szereplő számára a plasztik kártyákkal kapcsolatos tranzakciók kezelését, kártyák elfogadását, illetve kibocsájtását.

A megfelelő megoldások kidolgozásához a szükséges ismeretekkel és szakértelemmel kell rendelkezni, mely lehetőséget ad a szükségletek felmérésére, megvalósítási lehetőségek kidolgozására, költségek elemzésére és a megvalósítás folyamatának végrehajtására. Ehhez több terület átfogó ismerete szükséges.

Jogi háttér

A bankkártya használatnak és a tranzakciók kezelésnek megvannak a sajátos jogi szabályai és előírásai, melyet az egyes államok és pénzügyi felügyeletek és intézmények határoznak meg.

Szabványok

A hatékony és egyszerű működtetés érdekében a plasztikkártyák használata meglehetősen jól szabványosított, mely szabványok lehetővé teszik a kártyahasználat terjedését és a különböző fejlesztések azonos alapokra helyezését.

Eljárások

A kártyák használatának, tranzakciók kezelésének és követésének, valamint elszámolásának meghatározott eljárásrendje van, melyet nemzeti vagy nemzetközi szervezetek határoznak meg. Ezek követése és betartása alapvetően fontos a kártyák biztonságos használatához.

Alkalmazások

A piacon többféle alkalmazás is elérhető, amely a plasztikkártya használatot támogatja. Ezek különféle platformokon és eltérő környezetben működő megoldásokat támogatnak. A megfelelő alkalmazást mindig az igények alapján kell meghatározni, mely üzleti, szakmai, infrastrukturális és pénzügyi vonatkozásokat egyaránt magában foglal.

Eszközök

A plasztikkártya használatát, működtetését szolgáló eszközöknek szintén széles skálája ismert. Legismertebbek az ATM és POS eszközök, mellyel a kártya tulajdonosa napi kapcsolatba kerül a pénzügyi tranzakciók során. Ezek speciális eszközök, melyek működtetését be kell integrálni az adott szervezet (kártya elfogadó illetve kártya kibocsájtó) rendszerébe.
Cégünk rendelkezik a szükséges ismeretekkel, mely átfogja a bankkártyával kapcsolatos tevékenységi köröket. Ennek megfelelően segítséget tudunk nyújtani bankkártyával kapcsolatos projektek tervezésében és levezetésében, alkalmazások kiválasztásában, implementálásában és egyedi igények felmérésében. Igény esetén segítséget tudunk nyújtani üzemeltetési és alkalmazásfejlesztési kérdésekben a bankkártya kezeléssel kapcsolatosan.
partners logo