SZAKÉRTELMÜNK | Portfólió menedzsment

Korábbi tapasztalataink alapján megállapítható, hogy jelentős költségmegtakarítást és hatékonyság növekedést értek el azok a vállalatok, amelyek testreszabott governance modellt vezettek be. Egy adott vállalat szervezeti érettségének szintjétől függően a governance modell bevezetése általában az alapvető projektfolyamatok, szerepkörök és döntési struktúrák kialakításával kezdődik. A következő nagyobb lépés eddigi tapasztalataink szerint a projektirodai funkciók kialakítása (PMO) és végül egy teljes körű projekt portfólió menedzsment modell (PPM) bevezetése.

A bevezetés minden egyes fázisában a kapcsolódó nemzetközi szabványok és az iparági „best practice” alapján alakítjuk ki a projekt, program és portfóliómenedzsment folyamatokat és ezzel párhuzamosan kiválasztjuk, majd igény esetén bevezetjük a legmegfelelőbb támogató alkalmazásokat is (projektmenedzsment, erőforrás- és költségallokáció, portfóliómenedzsment).

A portfóliómenedzsment modell bevezetése során nem csupán az a célunk, hogy a párhuzamosan futó projektek és programok végrehajtását biztosítsuk a vállalatvezetés elvárásai szerint, hanem kialakítjuk a stratégiához legjobban illeszkedő projekt portfólió kiválasztásának folyamatát is.

Governance modell bevezetés referenciákK&H Bank, KBC Global Services

partners logo